LYD OVERALT

Når AirPlay kommer til kort
AirPlay er lækkert og gennemarbejdet, men det er af og til ikke nok. AirPlay kan vælges som lydudgang for hele computeren, eller man kan vælge det i programmer, der understøtter AirPlay (f.eks. YouTube og iTunes).

Men hvis man f.eks. gerne vil høre radio fra DR, så kan man ikke uden videre sende via AirPlay. Nuvel man kan sende hele computerens lyd via AirPlay, men så får man også alle andre lyde med. Det er nok ret irriterende for andre, hvis man f.eks. sidder og redigerer video.

Her kommer Airfoil fra firmaet Rogue Amoeba ind i billedet. Airfoil er funktionsmæssigt meget lig med AirPlay, men det kan indfange musik fra enkelte programmer. Så jeg kan f.eks. afspille DR P8 Jazz i Google Chrome, vælge det i Airfoil og vælge hvilke AirPlay-enheder, jeg vil sende signalet til. Det er nu kun lyden fra Chrome, der sendes og jeg har stadig alle mine andre lyde lokalt på maskinen.

Airfoil har derudover en fiks lille feature. Man kan hente Airfoil Satellite til Mac OS X, Windows eller iOS. Hvis man tænder for Satellite, vil enheden nu fungere som en modtager. Man kan altså sende lyde fra et bestemt computerprogram til flere Windowsmaskiner, Mac'er, AirPlay-modtagere, iPhone og/eller iPads samtidigt.

Airfoil Satellite kan i øvrigt fjernstyre Airfoil, så man fra en iPhone/iPad kan fra- og tilkoble enheder, justere lydstyrke og hvis man sender fra iTunes, kan man endda pause, genoptage, og hoppe til næste/forrige nummer .

Airfoil finder du her.

TIPS & TRICKS

Tips & Tricks

 

OS X:

Genvejstaster

Genveje med QuicKeys

Omdøb flere filer

Ryst musen

Højreklik

Læs uden at åbne

Genveje til hjemmesider

Skift mellem lydudgange

Lyd overalt med AirPlay

Lyd overalt med AirFoil

Rengøring af udstyr

Digital Farvemåler

Mørke menuer

 

 

iPhone/iPad:

Nødinfo

112, Hjertestart  og Falck

Påmindelser

OlsenMultimediaDKLogoOrange0bars
MED AIRFOIL
Airfoil2

Airfoil startes og lydkilden vælges. Her er der Google Chrome, hvorfra jeg afspiller DR P8 Jazz.

Airfoil3

Jeg kan nu vælge de enheder, der skal modtage lyden - og justere lydstyrke. Airfoil Satellite kører på min iPhone, hvorfor jeg også kan sende til den.

Airfoil5

Med Airfoil Satellite på iPhone/iPad kan jeg til- og frakoble modtagere og styre lydstyrken.